Selamat Tahun Baru Cina 2014

Disini aku ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2014 kepada semua yang menyambutnya. Semoga kehidupan anda dan keluarga dilimpahi rezeki dan kesihatan. GONG XI FA CAI

Jangan Jadi Pembuli

JANGAN JADI PEMBULI !!!! Itu pesanan komuniti dari aku. Tak kira kau orang memang kuat, ada ilmu, ada kereta power, motosikal power, geng banyak, gengster dan sebagainya. Tolong jangan jadi pembuli. Bukan bagus pun jadi pembuli. Orang memang akan takut … Continue reading

Duit Syiling Sebanyak RM230.00

Gambar atas adalah gambar duit syiling yang telah aku kira dan berjumlah sebanyak RM230.00. Tak ku sangka, walaupun aku hanya simpan sikit demi sikit, tapi akhirnya jumlah melebihi apa yang aku fikirkan. Hujung minggu lepas aku meluangkan masa untuk mengira … Continue reading

Bertumbuk Dengan Polis

Bertumbuk dan bergaduh dengan pihak Polis adalah salah satu perkara yang kita tidak mahu buat. Bahkan bukan pada polis sahaja tetapi kepada semua orang. Bukan seronok hendak bergaduh dan bertumbuk dengan orang apatah lagi ingin bertumbuk dengan polis. Semalam aku … Continue reading

USD 2.71828 Juta Kalau Berjaya Hack Chrome OS

Sebanyak USD 2.7 juta atau lebih kurang RM 7 juta akan diberikan kepada sesiapa yang berjaya hack Chrome OS. Jadi sesiapa yang memang pandai boleh sertai pertandingan ini yang dianjurkan oleh pihak Google. Gila? Tidak! Google mungkin mempunyai alasan sendiri … Continue reading

Minyak Petrol RON95 Bakal Dihadkan Untuk Orang Miskin Sahaja

  Minyak RON 95 akan dihadkan kepada orang miskin sahaja dan berkemungkinan berkuatkuasa pada bulan Mei atau Jun tahun ini. Ini lah kata-kata dari┬áDatuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor yang aku baca kat The Star. Dia kata ramai yang mengambil … Continue reading

Akibat Menghalang Kenderaan Lain

Video pertama Video kedua Itulah akibat kerana menghalang kenderaan yang meletak kenderaan dengan betul. Aku tak bermaksud menyokong empunya kereta yang dihalang, tetapi bila orang sudah marah macam – macam mereka boleh buat. Kalau kita hendak meletak kenderaan di belakang … Continue reading

Kad Kredit Membawa Padah

Aku seperti orang kebanyakn mempunyai kad kredit. Kalau dulu aku seringkali diganggu oleh pihak bank untuk mengambil kad kredit. Dan seringkali aku menolak dengan alasan aku lebih gemar menggunakan wang tunai untuk berbelanja. Lagipun, aku masih belum yakin tentang disiplin … Continue reading

Perlukah Azam Tahun Baru

Setiap hujung tahun atau awal tahun kita sering disajikan dengan azam tahun baru seseorang atau sekumpulan orang atau sesebuah organisasi. Dari satu sudut, azam bagi sesebuah organisasi wajib dibuat setiap tahun bagi memastikan kesinambungan syarikat pada masa datang. Tapi untuk … Continue reading

Esok Permulaan Sesi Persekolahan

Esok mula dah hari persekolahan. Ibu bapa kena bangun awal untuk hantar anak ke sekolah. Ada juga yang menggunakan perkhidmatan van atau bas sekolah. Di sekolah banyak ragam anak-anak yang dapat kita lihat. Ada yang gembira, ada yang keliru dan … Continue reading