Esok Permulaan GST (Goods And Services Tax)

Esok merupakan tarikh keramat bagi rakyat Malaysia. Setelah lama melihat, membaca dan cuba memahami, akhirnya GST (Goods And Services Tax)¬†akan mulai dilaksanakan esok. Apakah impak perlaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan sebanyak 6 peratus¬†ini kepada rakyat Malaysia? Adakah ianya akan membebankan … Continue reading

Sakit Lagi

Sakit lagi. Dua minggu lepas pun sakit. Batuk dan selsema. Dua minggu lepas juga merupakan musim banjir dan hujan tidak berhenti turun. Minggu lepas sudah hampir sembuh. Cuma yang tinggal adalah kahak. Sekarang diserang selsema lagi. Mungkin kerana cuaca. Mungkin … Continue reading

Main Permainan Clash Of Clan

Permainan Clash Of Clan sememangnya sangat popular. Ramai yang bermain game ini. Semalam aku cuba bermain dan nampak macam seronok. Dapat juga meluangkan masa semasa berehat berseorangan ataupun menanti giliran di bank dan sebagainya. Dalam dua hari telah mencapai level … Continue reading

Kesukaran Membuka Akaun Simpanan Maybank

Baru sebentar tadi, isteri saya pergi ke Maybank untuk membuka akaun simpanan Maybank bagi pakcik dia yang sudah agak berumur. Kalau dulu memang mudah tetapi sekarang semakin sukar dan banyak syarat-syaratnya. Akhirnya tujuan terpaksa dilupakan. Mungkin ada yang memberikan alasan … Continue reading

Smartphone Baru Google : Project Ara

Wow. Memang sangat cool telefon bimbit yang pada mulanya imaginasi dan sekarang hampir menjadi kenyataan. Kita boleh tukar-tukar mengikut spesifikasi yang kita kehendaki. Nak camera power boleh letak kamera yang bagus. Kalau nak bateri tahan lama, boleh letak dua tga … Continue reading

Mengemas Dan Membaiki Rumah Untuk Disewa

Hari ini agak sibuk dengan aktiviti menyelenggara rumah dan membaiki apa yang perlu. Rumah ini telah dibeli dua tahun yang lepas. Kalau diikutkan rumah ini adalah rumahbyang sepatutnya didiami oleh kami sekeluarga. Masalahnya, saya bekerja jauh dan cuma dapat berjumpa … Continue reading

Selamat Tahun Baru 2015

Mungkin sudah terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2015 dan dah masuk hari yang kesembilan kita berada di tahun 2015. Banyak kenangan pahit dan manis bagi tahun 2014 yang baru dilalui. Kalau nak cerita memang tak cukup satu artikel … Continue reading

Tiada Subsidi Minyak Mulai Disember 2014

Berita telah diumumkan tadi menyatakan tiada lagi subsidi minyak mulai Disember 2014. Ini telah diumumkan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepengunaan. Sedikit sebanyak merisaukan rakyat sebab kita tidak akan tahu harga minyak. Tapi mungkin sebab ia “managed float” … Continue reading

Selamat Tahun Baru Cina 2014

Disini aku ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina 2014 kepada semua yang menyambutnya. Semoga kehidupan anda dan keluarga dilimpahi rezeki dan kesihatan. GONG XI FA CAI

Jangan Jadi Pembuli

JANGAN JADI PEMBULI !!!! Itu pesanan komuniti dari aku. Tak kira kau orang memang kuat, ada ilmu, ada kereta power, motosikal power, geng banyak, gengster dan sebagainya. Tolong jangan jadi pembuli. Bukan bagus pun jadi pembuli. Orang memang akan takut … Continue reading